Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?
Serija raziskuje korenine evropskih kulinaričnih veščin in nas popelje v različne konce Evrope.
V tokratni oddaji se bomo odpravili na Île de Ré, drugi najbolj sončen otok v Franciji. Znan je po solinarstvu in belem zlatu oziroma solnem cvetu, zgodnjem krompirju in ostrigah. Sedli bomo za mizo k Maud in Jamesu Renouju, ki se s solinarstvom ukvarjata od leta 2005, poleti pa jima na pomoč priskoči tudi Jamesova hči Zoé. James bo skuhal specialiteto s klapavicami, imenovano mouclade rétaise. Poleg glavne jedi bo pripravil še solato iz navadnega osočnika, ki raste na obrobju solin, šalotke, paradižnika in paprike. James rad eksperimentira z okusi in nekatere jedi so že postale priljubljena klasika med sorodniki in prijatelji. Na primer flambirane kozice, marinirane v karamelni kremi in pečene na žaru. Za večerjo pri prijatelju pa si bodo privoščili nadevanega piščanca, pečenega v solni skorji, in poširane ostrige.