Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Andaluzija z Michaelom Portillom: Huelva

Andalucia with Michael Portillo (Portillo's Andalucia): Huelva

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Hrvatska radiotelevizija 2
Sreda, 13. 11. 2024
19:20 - 20:15
 
Nadaljevanka • Potopis
55 min
Velika Britanija, 2023, S 1, E 4
8 /10
Brez ocene
Igrajo
Michael Portillo
Michael Portillo raziskuje Andaluzijo in se srečuje z domačini, s katerimi deli svoje strasti.

V tej epizodi se Michael odpravi v Huelvo, mesto na meji s Portugalsko.

Huelva je manj razglašena turistična destinacija, znana po mirnih plažah in odlični hrani, kamor se vsako leto na počitnice zgrinjajo množice Špancev.

Michael začne svojo turnejo v mestecu Isla Cristina, kjer je eno najbolj obremenjenih ribiških pristanišč v Andaluziji in slovi po zelo iskanih belih kozicah. Po kratkem tečaju popravljanja mrež ga Ramon odpelje na ogled tržnice v iskanju rib za njegovo restavracijo, pa tudi za Michaelovo kosilo.

Michael se nato na kratko ustavi v Huelvi, kjer gre po stopinjah Krištofa Kolumba in obišče samostan, v katerem je živel Kolumb med pripravami na potovanje v Ameriko.

V nadaljevanju potovanja se Michael odpravi proti notranjosti in spektakularnim rudnikom Riotint, pot pa ga zanese tudi v nenavadno naselje Bella Vista. V 19. stoletju ga je zgradilo britansko rudarsko podjetje, ki je v Španijo prineslo pridih viktorijanskega Surreya.

Michael nadaljuje pot po provinci in se odpravi v mestece Aracena in nato v čudoviti labirint jam Gruta de las Maravillas. Tam izve, da so jame, ki so nastajale stotine milijonov let, stoletja ležale neodkrite, čeprav je bilo na njih zgrajeno mesto.

Potem ko je prenočil v nekdanjem samostanu, se Michael na koncu svojega potovanja odloči izvedeti več o slavnem pršutu - jamón ibérica. Brata Domingo in Manolo ga bosta peljala pogledat, kako napol divji prašiči iščejo želod, ki daje pršutu značilen okus, nato pa si bo ogledal kleti, kjer zori na tisoče pršutov. Na koncu se bodo naučili rezati šunko.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane