Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?
Serija raziskuje korenine evropskih kulinaričnih veščin in nas popelje v različne konce Evrope.
Angleško pojezerje na severozahodu je od leta 2017 na Unescovem seznamu svetovne dediščine in velja za eno najlepših počitniških regij v Združenem kraljestvu. Andrew Harrison že od mladosti skrbi za ovce, ima jih več kot 1000, pasejo se v hribih. Večino časa so živali same, na kmetijo v dolino jih pripelje le nekajkrat na leto. Čas je, da jih pred zimo prižene s hribov. Delo je zahtevno in zato je tamkajšnja hrana krepka. Meso domačih ovc in goveda, zelenjava lokalnih kmetov. Kmetje, kot je Andrew, imajo radi tradicionalne jedi, na primer pastirsko pito. Andrewova žena Laura je zaposlena za polovični delovni čas kot analitičarka tveganja in je vesela pomoči tašče Marian, ki pomaga predvsem pri sladicah. Med njimi je tudi jabolčna pita z vaniljevo omako, ki tekne zlasti Rowanu in April, Laurinima otrokoma. ZU TISCH / Nemčija / 2017 / Adam Wakeling, Kristian Kähler