Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?
Serija raziskuje korenine evropskih kulinaričnih veščin in nas popelje v različne konce Evrope.
Antonio Pinheiro z družino živi na Azorih in se ukvarja s pridelovanjem ananasa. Na otoku São Miguel ga gojijo že od sredine 19. stoletja in Antonio je ponosen, da še danes ohranja star način pridelave brez pesticidov, kot so to počeli že njegovi predniki. Ko po dveh letih skrbnega negovanja rastlin končno lahko obere zrele in sočne sadeže, se tega veseli vsa družina.
Njegova žena Conceição iz svežega ananasa pripravi pito, ki se odlično poda k tradicionalni ribji obari ali k mesni enolončnici. To skuhajo tako, da lonec z vsemi sestavinami tesno zaprejo ter za nekaj ur zakopljejo v luknjo, iz katere uhaja vulkanska para. To da jedi značilen okus, ki ga na štedilniku ni mogoče poustvariti.