Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
Hrvatska radiotelevizija 2
Sreda, 9. 10. 2024
21:10 - 22:50
 
Film • Drama
100 min
Kanada, 2009
7 /10
74%
Režija: Sam Taylor-Johnson
Igrajo
Aaron Taylor-Johnson
Kristin Scott Thomas
David Threlfall
Josh Bolt
Ophelia Lovibond
In še: Kerrie Hayes, Angela Walsh, Paul Ritter, Richard Syms, Anne-Marie Duff
Prikaži več
V biografiji najstniških let slavnega Beatlesa Johna Lennona spoznamo radoživega 15-letnega mladeniča, ki odrašča na ulicah Liverpoola.

Uporniški najstnik John Lennon živi s teto Mimi in njenim možem Georgeem. Teta ga skuša držati na kratko, George pa je popustljivejši in med njim in fantom se splete pristna vez. Ta se še utrdi, ko mu George kupi prve orglice in obljubi, da ga bo naučil igrati.

Oba moška v hiši imata rada sodobno glasbo in radijske komedije, nad čimer se teta Mimi neprestano mršči. Ko stric nenadoma zaradi infarkta umre, v hiši hladne tete ostane praznina, ki jo John močno čuti. Takrat mu bratranec Stan pove, da ve, kje živi Johnova odsotna mama, ki se je John le bežno spominja, vendar boleče čuti njeno odsotnost.

Osuplo ugotovi, da nestanovitna rdečelaska živi z novo družino le poldrugi kilometer stran od njega. Julia je Johna vesela, John pa po eni strani očaran nad njo in njenim življenjem, po drugi pa globoko v sebi ne more preboleti, da je mati živela tako blizu, a ga nikoli ni poiskala. Za nekaj časa potlači svoje zamere in se prepusti Julijinemu vihravemu značaju, ki ga potegne v svet rokenrola.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane