Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Zelena svetilka

Green Lantern

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 3
Petek, 30. 9. 2022
07:25 - 09:20
 
Film • Akcija
115 min
Združene države Amerike, 2011
6 /10
45%
Režija: Martin Campbell
Igrajo
Ryan Reynolds
Blake Lively
Peter Sarsgaard
Mark Strong
Tim Robbins
In še: Jay O. Sanders, Taika Waititi, Angela Bassett, Mike Doyle, Nick Jandl
Prikaži več
Pilot Hal dobi vesoljski prstan z neizmerno močjo in članstvo v medgalaktični enoti super junakov, katerih naloga je zagotavljanje miru v vesolju.

V obsežnem in skrivnostnem vesolju že stoletja obstaja majhna, a mogočna sila. Varuhi miru in pravice se imenujejo Zelene svetilke; bratovščina bojevnikov, ki je zavezana k ohranjanju medgalaktičnega miru. Vsak med njimi nosi prstan neizmernih moči.

Ko pa nov sovražnik Parallax grozi, da bo omajal ravnovesje moči v vesolju, sta njihova prihodnost in usoda Zemlje v rokah novinca in prvega človeka, ki so ga kdaj sprejeli medse, Hala Jordana. Hal je nadarjen in malce nadut testni pilot, vendar Zelene svetilke ne cenijo ljudi in jim še nikoli prej niso zaupale neskončnih moči prstana.

Vendar se zdi, da je Hal manjkajoči košček sestavljanke, saj ima razen odločnosti kot edini med Zelenimi svetilkami še neko lastnost: človečnost. Ob spodbudi sodelavke Carol Ferris mora hitro obvladati novo pridobljene moči in premagati strahove, da bi lahko premagal Parallaxa in postal najpomembnejša Zelena svetilka med vsemi.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane