Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Sreda, 22. 3. 2023
09:30 - 11:20
 
Film • Komedija
110 min
Združene države Amerike, 2005
7 /10
74%
Režija: Julian Jarrold
Igrajo
Joel Edgerton
Chiwetel Ejiofor
Sarah-Jane Potts
Nick Frost
Linda Bassett
In še: Jemima Rooper, Robert Pugh, Ewan Hooper, Stephen Marcus, Mona Hammond
Prikaži več
Lola, transvestitska zvezda z občutkom za slog, z novimi idejami priskoči na pomoč moškemu, ki je podedoval tovarno čevljev.

Charlie Price po nenadni očetovi smrti prevzame tradicionalno družinsko čevljarsko podjetje v Northamptonu, Price in sinovi. Kmalu ugotovi, da podjetju ne gre ravno dobro in da mu brez novih naročil grozi stečaj. Ko se skeptični delavci pogovarjajo o novem direktorju, Charlie išče rešitev v Londonu in po naključju spozna živahno kabaretno zvezdo Lolo (Chiwetel Ejiofor). Ta mu predstavi svet Soha, svet kričeče mode in elegantnih erotičnih čevljev. Charlie v tem vidi zanimivo tržno nišo, ki je daleč od klasične moške obutve.

S podporo bojevite delavke Lauren (Sarah Jane Potts), Charlie zaposli Lolo, da bi mu pomagala pri izdelavi erotičnih ženskih čevljev za moške. Toda v podeželski tovarni Lolin prihod sprejmejo sovražno in s posmehom, prednjači pa prav Charliejevo dekle Nicola (Jemima Rooper). Nesrečni in prijazni Charlie še naprej dela z Lolo, ki skrije svoje lastne negotovosti in prevzame nadzor nad dizajnom.

S svojo drznostjo pomaga osvojiti razdeljene delavce in začeti izdelovati čevlje. Do odločilnega milanskega čevljarskega sejma je le še nekaj tednov, zato so v tovarni vsi polno zaposleni z menjavanjem bronastega semiša in svetlečega usnja z leopardjo kožo in pvc-jem.

Toda kolekcijo in Milano zdaj ogroža Charliejeva želja po popolnosti in uspehu. Nazadnje Charlieju popustijo živci in znese se nad Lolo. Tako na predvečer sejma izgubi največjo podpornico in zaveznico.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane