Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Zajec Jojo

Jojo Rabbit

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Danes, 21. 1. 2022
12:15 - 14:00
 
Film • Vojni
105 min
Združene države Amerike, 2019
8 /10
94%
Režija: Taika Waititi
Igrajo
Roman Griffin Davis
Thomasin McKenzie
Scarlett Johansson
Taika Waititi
Sam Rockwell
In še: Rebel Wilson, Alfie Allen, Stephen Merchant, Archie Yates, Luke Brandon Field
Prikaži več
Vojna satira spremlja osamljenega nemškega dečka, čigar življenje se obrne na glavo, ko odkrije, da njegova mati pri njiju doma skriva judovsko dekle.

Nemčija proti koncu druge svetovne vojne. Nemški deček Jojo (Roman Griffin Davis) je prijazen desetletni fant, ki se vključi v hitlerjanski mladinski tabor. A pri njegovi trdni nameri, da postane vzoren nacist, ga ovirajo naslednja dejstva: njegova sestra je mrtva, oče je na fronti, sam pa preprosto nima želodca za kruta dejanja.

Jojev edini sogovornik in zaupnik je njegov namišljeni prijatelj Adolf (Taika Waititi), prijazna, energična in nadvse zgovorna različica firerja. Ko Joja zaradi incidenta z bombo izključijo iz tabora in je prisiljen več časa preživeti doma z materjo samohranilko (Scarlett Johansson), zgrožen ugotovi, da njegova mama skriva judovsko najstnico Elso (Thomasin McKenzie).

Ob zavedanju, da bi to razkritje ogrozilo mamino življenje, se z Elso spoprijatelji, pri tem pa spozna, da morda ni razloga za naučeno sovraštvo do ljudi.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane