Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Velika riba

Big Fish

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Ponedeljek, 27. 9. 2021
13:55 - 15:55
 
Film • Drama
120 min
Združene države Amerike, 2003
8 /10
89%
Režija: Tim Burton
Igrajo
Ewan McGregor
Albert Finney
Billy Crudup
Jessica Lange
Helena Bonham Carter
In še: Alison Lohman, Robert Guillaume, Marion Cotillard, Matthew McGrory, David Denman
Prikaži več
Sin se skuša zbližati z umirajočim očetom, ki mu je o svojem življenju vselej pripovedoval neverjetne zgodbe.

V ganljivi in prisrčni zgodbi nas slavni režiser Tim Burton s svojstveno domišljijo popelje na avtobiografsko potovanje, med katerim se poglobljeno ukvarja s skrhanim odnosom med očetom in sinom.

Edward Bloom (Albert Finney) je vselej pripovedoval malce pretirane zgodbe o svojem življenju: kot zvedavi mladenič (Ewan McGregor) v želji za čudežnimi doživetji se je podal na zanimivo popotovanje, ki ga je iz rodnega mesteca v Alabami poneslo po svetu in potem spet domov.

Njegove mistične pripovedi so prepredene z zabavnimi in komaj verjetnimi pripetljaji, v katerih se razgrinja epska zgodba o prijaznih velikanih, čudežnih viharjih, mestni čarovnici in siamskih dvojčicah. S svojimi očarljivimi zgodbicami na meji verjetnega Edward očara vsakogar – razen svojega odtujenega in nejevernega sina Willa (Billy Crudup).

Ko ju mati (Jessica Lange) še zadnjič skuša spraviti, se mora Will naučiti ločiti resnična dejstva od izmišljotin ter se soočiti z očetovimi junaškimi dejanji in njegovimi nežnimi čustvi.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane