Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

V iskanju dežele Nije

Finding Neverland

Deli z ostalimi:
Na sporedu
AMC
Torek, 22. 6. 2021
10:25 - 12:05
 
Film • Drama
100 min
Združene države Amerike, 2004
8 /10
87%
Režija: Marc Forster
Igrajo
Johnny Depp
Kate Winslet
Julie Christie
Radha Mitchell
Dustin Hoffman
In še: Freddie Highmore, Joe Prospero, Nick Roud, Luke Spill, Ian Hart
Prikaži več
Zgodba o prijateljstvu med škotskim pisateljem J.M. Barriem in družino Llewelyn Davies, ki je pisatelju služilo kot navdih za zgodbo o Petru Panu.

Čustvena pripoved, ki črpa navdih v življenju škotskega pisatelja Jamesa Mathewja Barrieja, združuje brezmejno domišljijo ustvarjalca Petra Pana ter grenki priokus njegovega osebnega razvoja.

Vse se začne, ko uspešni škotski dramatik J.M. Barrie (Depp) prisostvuje svoji zadnji gledališki igri, nad katero je občinstvo kajpada navdušeno. Barrie je za svoj čas intelektualni genij in ga ponavljanje enih in istih tematik začenja dolgočasiti, zato čudi vse močnejšo potrebo po resnejšem navdihu.

Nekega dne se mu želja nepričakovano uresniči, ko med sprehodom po londonskem parku spozna družino Llewelyn Davies - štiri dečke in njihovo očarljivo, nedavno ovdovelo mamo (Kate Winslet). Kljub nasprotovanju stroge babice štirih otrok, Emme du Maurier (Julie Christie), in jezi lastne žene (Radha Mitchell - "Melinda in Melinda") se Barrie spoprijatelji z družinico in prične zabavati otroke s čarovniškimi triki, preoblekami, igrami in vragolijami ter tako ustvari poseben svet gradov in kraljev, kavbojev in Indijancev, gusarjev in brodolomcev.

Griče spremeni v galeje, vejice v meče, papirnate zmaje v začarane vile, mali otroci pa postanejo "Izgubljeni dečki dežele Nije". Iz njihovih vznemirljivih dogodivščin bo nastalo Barriejevo najbolj drzno in poznano delo, "Peter Pan".

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane