Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Tropski vihar

Tropic Thunder

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Sreda, 15. 2. 2023
02:05 - 03:55
 
Film • Akcija
110 min
Združene države Amerike, 2008
7 /10
70%
Režija: Ben Stiller
Igrajo
Jeff Kahn
Robert Downey Jr
Anthony Ruivivar
Jack Black
Jay Baruchel
In še: Brandon T. Jackson, Ben Stiller, Eric Winzenried, Steve Coogan, Valerie Azlynn
Prikaži več
Skupina samovšečnih igralcev želi ustvariti film o vojni v Vietnamu, toda režiser se naveliča njihovih kapric in jih odpelje na snemanje v džunglo.

Satirični pogled na Hollywood Bena Stillerja prikazuje snemanje epskega vietnamskega vojnega filma, ki se hitro sprevrže v velikanski egotrip za vsakogar, ki sodeluje v njem.

Ben Stiller je Tugg Speedman, akcijski junak, ki skuša ubežati stereotipom tega žanra. Jack Black je Jeff Portnoy, z mamili zasvojeni debelušni komik, ki hoče podobno spremeniti svojo igralsko podobo in se lotiti resnega filma. Oba igrata ob zvezdniku Kirku Lazarusu (Robert Downey Jr.), enemu najbolj priznanih igralcev na svetu, ki se običajno povsem preobrazi v svojo vlogo. Tokrat si je dal kirurško potemniti kožo, da bi zaigral temnopoltega vojaka.

Ko se zaradi njihovega neznosnega obnašanja spreta režiser Damien Cockburn (Steve Coogan) in producent Les Grossman (Tom Cruise), prvi uboga nasvet prekaljenega vietnamskega veterana "Štiriperesnega" Taybacka (Nick Nolte).

Da bi imel igralce pod nadzorom, jih Cockburn odvrže sredi pragozda z namenom, da bi film posnel v gverilskem slogu s skritimi kamerami. Ko skupina naleti na oporišče prekupčevalcev s heroinom, se igralci ne zavedajo, da so v zelo resnični nevarnosti.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane