Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Tekla bo kri

There Will Be Blood

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Četrtek, 23. 9. 2021
00:10 - 03:00
 
Film • Drama
170 min
2007
8 /10
86%
Režija: Paul Thomas Anderson
Igrajo
Daniel Day-Lewis
Martin Stringer
Matthew Braden Stringer
Jacob Stringer
Joseph Mussey
In še: Barry Del Sherman, Harrison Taylor, Stockton Taylor, Paul F. Tompkins, Dillon Freasier
Prikaži več
Daniel Plainview se iz garaškega iskalca srebra preobrazi v samoniklega, neusmiljenega naftnega mogotca, zaslepljenega od črnega zlata.

Epska zgodba in družinska drama spremlja ljudi, ki so iskali srečo in bogastvo v času naftne mrzlice v Kaliforniji na prelomu 20. stoletja. Kronološko niza osebne dogodke iz življenja Daniela Plainviewa (dvakratni dobitnik oskarja Daniel Day-Lewis).

Pred gledalčevimi očmi se odvija Danielova prepričljiva in srhljiva preobrazba iz revnega garaškega iskalca srebra, ki sam skrbi za sina, v samoniklega naftnega mogotca. V njem nihče, ki mu je blizu, kmalu ne prepozna več niti za trohico človeškega. Med tistimi, ki so hodili z njim ali mu stopili na pot, sta najtežje breme njegove razčlovečenosti nosila njegov gluhonemi sin G. W. ter mladi pridigar Eli Sunday.

Slednji predstavlja drugo vrsto obsedenosti in poblaznelosti, obsedenost z institucionalizirano vero in resničen pohlep, ki ga sprenevedavo prikriva. Ko taka človeka trčita v navzkrižju interesov ter nasprotju ideologij, bo poleg nafte tekla tudi kri.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane