Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Specialna enota Dunaj

Soko Wien (aka. Vienna Crime Squad)

Deli z ostalimi:
Na sporedu
TV3
Danes, 16. 4. 2024
20:00 - 21:00
 
Nanizanka • Kriminalka
60 min
Avstrija, 2005, S 5, E 7
6 /10
Brez ocene
Režija: Robert Sigl
Igrajo
Stefan Jürgens
Gregor Seberg
Lilian Klebow
Dietrich Siegl
Sandra Cervik
In še: Helmut Bohatsch, Susi Stach, Brigitte Neumeister, Philipp Rudig, Silvia Fenz
Prikaži več
Specialna enota Dunaj je del uspešne franšize, v kateri posebne policijske enote preiskujejo zločine, ki se dogajajo v različnih mestih.

Ko Carl in Helmuth opazita tradicionalno dunajsko kočijo s konjsko vprego, ki drvi z ene strani ceste na drugo, ustavita vozilo in menita, da je voznik zagotovo pijan. Ko ugotovijo, da je v resnici mrtev, so v velikem šoku! Preiskava umora Laszla Berana ekipo SOKO popelje v svet konjskih vpreg in sejmišč, ki se vrtijo okoli znamenitega dunajskega sejmišča Prater.

Poiščejo Wiesingerja, za katerega je Beran delal, ki ga je njegova smrt zelo pretresla, prav tako njegovo ženo Elli in njunega odraslega sina Jakoba. Tudi Beranova sestra Kathi, ki je v Praterju vodila stari vlakec duhov, je globoko pretresena. Toda kmalu preiskovalci spoznajo, da so tako družina umorjenega kot tudi skupina ljudi, ki so bili z njim v tesnem stiku, prežeti s skrivnostmi, tako da so imeli skoraj vsi verodostojne razloge, da so ga želeli odstraniti s poti. Potem pa se iz sprva nedolžnega požara na vlaku duhov izkaže, da gre za dobro usmerjen napad, in postane jasno, da je celoten propadajoči Prater pravzaprav zelo zaželena nepremičnina.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane