Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Socialno omrežje

The Social Network

Deli z ostalimi:
Na sporedu
STAR Movies
Nedelja, 3. 3. 2024
10:50 - 13:20
 
Film • Biografija
150 min
Združene države Amerike, 2010
8 /10
86%
Režija: David Fincher
Igrajo
Jesse Eisenberg
Andrew Garfield
Justin Timberlake
Rooney Mara
Bryan Barter
In še: Dustin Fitzsimons, Joseph Mazzello, Patrick Mapel, Toby Meuli, Alecia Svensen
Prikaži več
Leta 2003 harvardski študent in programerski genij razvije zamisel. 6 let in 500 milijonov prijateljev pozneje je najmlajši milijarder v zgodovini.

Vsako obdobje ima svoje vizionarje, ki s svojo genialnostjo spremenijo svet - a le redko brez prepirov o tem, kaj natanko se je zgodilo in kdo je bil navzoč pri trenutku stvarjenja. V "Socialnem omrežju" je to trenutek, ko so razvili Facebook - iz nasprotujočih si perspektiv izjemno brihtnih mladeničev, ki vsi trdijo, da so bili prisotni ob stvaritvi.

Zgodba se iz predavalnic Harvarda pomika do pisarn v Palu Altu v zgodnjih dneh spletnega kulturnega fenomena, ki je najprej združil in potem razdrl prijateljstvo mladih revolucionarjev. Sredi te zmede se znajdejo Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), genialni študent, ki je zasnoval spletno stran; njegov nekdanji prijatelj Eduardo Saverin (Andrew Garfield), ki je financiral spletno podjetje; ustanovitelj Napsterja Sean Parker (Justin Timberlake), ki je Facebook pripeljal do vlagateljev v Silicijevi dolini; ter brata Winklevoss (Armie Hammer, Josh Pence), ki naj bi jima Zuckerberg ukradel zamisel in ga zato tožita. Vsak ima svojo plat zgodbe o Facebooku - v portretu zgodbe o uspehu v 21. stol.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane