Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Skozi čas

About Time

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Petek, 26. 7. 2024
15:15 - 17:15
 
Film • Romantična komedija
120 min
Velika Britanija, 2013
8 /10
82%
Režija: Richard Curtis
Igrajo
Domhnall Gleeson
Rachel McAdams
Bill Nighy
Lydia Wilson
Lindsay Duncan
In še: Richard Cordery, Joshua McGuire, Tom Hollander, Margot Robbie, Will Merrick
Prikaži več
Zgodba o dobrosrčnem in sramežljivem mladem odvetniku, ki od očeta podeduje sposobnost, s katero lahko moški v njihovi družini potujejo skozi čas.

Tim Lake (Domhnall Gleeson) pri 21-ih letih izve, da lahko potuje v času. Po še eni skrajno neprijetni novoletni zabavi mu oče (Bill Nighy) zaupa, da moški v njihovi družini od nekdaj lahko potujejo skozi čas. Tim zgodovine sicer ne more spremeniti, lahko pa spremeni dogodke v svojem življenju.

Zato se odloči, da bo to sposobnost izkoristil in si polepšal življenje. Tako, da si bo našel punco. Žal se izkaže, da to ni tako lahko, kot bi si mislili.

Ko se iz Cornwalla preseli v London, kjer začne delati kot pripravnik v odvetniški pisarni, sreča lepo, a negotovo Mary (Rachel McAdams). Zaljubita se, toda nesrečen povratek v preteklost njuno srečanje izbriše in prvič se morata srečati še enkrat in še enkrat. Po nekaj pretkanih vrnitvah v preteklost končno osvoji njeno srce.

Tim svojo sposobnost izkoristi, da jo kar najlepše zasnubi, prepreči najslabši govor priče na poroki in poskrbi, da prijateljeva kariera ne splava po vodi.

Toda kljub uspehom počasi spozna, da ga njegov edinstveni dar ne more obvarovati pred žalostjo ter vzponi in padci, ki spremljajo vsako družino. Potovanje v času ima veliko omejitev in lahko je tudi zelo nevarno.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane