Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Sanjske punce

Dreamgirls

Deli z ostalimi:
Na sporedu
STAR Movies
Četrtek, 22. 2. 2024
08:30 - 10:55
 
Film • Muzikal
145 min
Združene države Amerike, 2006
7 /10
71%
Režija: Bill Condon
Igrajo
Jamie Foxx
Beyoncé Knowles
Eddie Murphy
Danny Glover
Jennifer Hudson
In še: Anika Noni Rose, Keith Robinson, Sharon Leal, Hinton Battle, Mariah Iman Wilson
Prikaži več
Zgodba o ženski R&B skupini, ki v šestdesetih in sedemdesetih letih zaslovi s pomočjo njihovega manipulativnega menedžerja.

Detroit v šestdesetih letih 20. stoletja. Temnopolte R&B pevke Effie (Jennifer Hudson), Lorrell (Anika Noni Rose) in Deena (Beyoncé Knowles) bodo ugotovile, kaj pomeni, če se ti uresničijo najbolj divje sanje. Med krajevno oddajo glasbenih talentov jih odkrije častihlepni menedžer Curtis Taylor mlajši (Jamie Foxx), nepomembni prodajalec avtomobilov, ki bi rad uspel v glasbeni industriji.

Ženski trio "The Dreamettes" kmalu dobi življenjsko priložnost nastopati kot predskupina slavnega pevca Jamesa "Thunder" Earlyja (Eddie Murphy). Po tistem jih Taylor vztrajno oblikuje v neustavljivo tovarno glasbenih hitov ter pevke promovira kot "The Dreams", dekleta pa se kmalu navadijo blišča žarometov in njihovo prijateljstvo vse bolj načenjajo poslovne odločitve.

Taylor izloči izjemno nadarjeno Effie, da bi lahko čedna Deena postala prepoznavni obraz skupine. Medtem ko njihove osebne zamere in spori odmevajo na radijskih valovih, dekleta iz majhnega kraja in z velikimi sanjami spoznajo, da je cena slave višja, kot so si to sploh kdaj predstavljale.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane