Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Ponedeljek, 10. 1. 2022
06:00 - 08:35
 
Film • Pustolovščina
155 min
Združene države Amerike, 2010
7 /10
58%
Režija: Ridley Scott
Igrajo
Russell Crowe
Cate Blanchett
Max von Sydow
William Hurt
Mark Strong
In še: Oscar Isaac, Danny Huston, Eileen Atkins, Mark Addy, Matthew Macfadyen
Prikaži več
Robin Hood je legendaren lik, ki se v Angliji sredi 13. stoletja z roparsko tolpo upira korupciji v domačem kraju in samemu kralju.

Robin Hood (Russel Crowe) je zgodba o izurjenem lokostrelcu, ki se je med služenjem v vojski kralja Riharda boril proti Francozom in skrbel predvsem zase. Ko Rihard umre, se Robin odpravi v Nottingham, ki trpi pod peto pokvarjenega tiranskega šerifa in visokimi davki.

Tam se zaljubi v živahno vdovo lejdi Marion (Cate Blanchett), ki sprva dvomi o namenih in celo identiteti križarja iz gozda. V upanju, da si bo pridobil njeno roko in rešil vasi, Robin zbere tolpo, katere smrtonosne spretnosti se kosajo le še z njihovo željo po življenju.

Dežela je po desetletjih vojne oslabela in izmučena zaradi neučinkovite vladavine novega kralja, grozi pa ji tudi vstaja doma in napad od zunaj. Robin in njegovi možje se odzovejo klicu na še večjo pustolovščino. Neverjetni junak in njegovi zavezniki hočejo preprečiti, da države ne bi zajela krvava državljanska vojna, in Angliji spet povrniti nekdanjo slavo.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane