Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Danes, 19. 1. 2022
06:00 - 07:50
 
Film • Animirani
110 min
Združene države Amerike, 2007
8 /10
87%
Režija: Brad Bird, Jan Pinkava
Igrajo
Patton Oswalt
Ian Holm
Lou Romano
Brian Dennehy
Peter Sohn
In še: Peter O'Toole, Brad Garrett, Janeane Garofalo, Will Arnett, Julius Callahan
Prikaži več
Animirana pustolovščina z nemogočo kombinacijo: restavracijo s petimi zvezdicami in podgano.

Pri Pixar Animation Studios so gledalce najprej popeljali na neverjetna popotovanja v dežele avtomobilov, superjunakov, rib in igrač. Zdaj so ti odlični pripovedovalci ustvarili popolnoma nov svet z nemogočo kombinacijo: restavracijo s petimi zvezdicami in podgano.

V animirani pustolovščini "Ratatouille" podganček Remy sanja o tem, da bi postal veliki šef kuhinje, čeprav njegova družina temu nasprotuje in ima očitno težavo: kuharski poklic je podganam izredno nenaklonjen. Ko usoda Remyja vrže v pariško kanalizacijo, se znajde pod restavracijo, ki jo je ustanovil njegov slavni kulinarični idol Auguste Gusteau. Čeprav je zelo verjetno, da bo Remy nezaželen obiskovalec kuhinje ugledne francoske restavracije, njegova strast do kuhanja povzroči številne smešne in razburljive zaplete, ki obrnejo na glavo pariški kulinarični svet.

Remy je razpet med svoje poslanstvo in strast ter dokončno vrnitev v podganje življenje. Spozna resnico o prijateljstvu, družini in dejstvu, da ne more ubežati temu, kar je v resnici: podgana, ki si želi postati kuhar.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane