Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Program

The Program

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Hrvatska radiotelevizija 2
Torek, 31. 1. 2023
21:10 - 22:54
 
Film • Biografija
104 min
Velika Britanija, 2015
7 /10
43%
Režija: Stephen Frears
Igrajo
Ben Foster
Chris O'Dowd
Guillaume Canet
Jesse Plemons
Lee Pace
In še: Denis Ménochet, Edward Hogg, Dustin Hoffman, Elaine Cassidy, Laura Donnelly
Prikaži več
Biografska drama o življenju Lancea Armstronga.

Svet potrebuje junake in Lance Armstrong je bil verjetno največji športni junak. Po težki borbi z rakom se je leta 1999 vrnil v svet profesionalnega kolesarstva. Bil je osredotočen kot še nikoli, v mislih je imel le zmago na dirki po Franciji.

S pomočjo razvpitega italijanskega zdravnika Michela Ferrarija in direktorja ekipe Johana Bruyneela je razvil najbolj sofisticiran dopinški program v zgodovini športa. Ta je njemu in njegovim ameriškim moštvenim kolegom pomagal, da so dominirali v kolesarskem svetu, Lance pa je tako kar sedemkrat dobil dirko po Franciji. Vsi le niso verjeli tej pravljici.

Novinar Sunday Timesa David Walsh je bil sprva očaran nad Lancevo karizmo in talentom, vendar pa je kmalu začel dvomiti o "čistosti" enega najboljših športnikov na svetu, zato je želel odkriti resnico. V boju z Armstrongom je na kocko postavil lastno kariero. Izobčili so ga iz kolesarske skupnosti, Sunday Times pa je moral plačati več sto tisoč ameriških dolarjev pravnih stroškov. Neutrudni Walsh je sčasoma le odkril resnico, ko je nekaj posameznikov spregovorilo in mu pomagalo razkrinkati eno največjih prevar našega časa.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane