Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Prevzetnost in pristranost

Pride and Prejudice

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Hrvatska radiotelevizija 1
Torek, 6. 12. 2022
21:00 - 22:10
 
Nadaljevanka • Drama
70 min
Velika Britanija, 1995, S 1, E 6
9 /10
Brez ocene
Režija: Simon Langton
Igrajo
Alison Steadman
Jennifer Ehle
Susannah Harker
Benjamin Whitrow
Tim Wylton
In še: Julia Sawalha, Joanna David, Adrian Lukis, Colin Firth, Polly Maberly
Prikaži več
Medtem ko prihod premožnih gospodov obnori njeno mamo in sestre, svojeglava in samosvoja Elizabeth Bennet pomeri moči z ošabnim gospodom Darcyjem.

Gospa Bennet je navdušena nad možnostjo poroke Wickhama in Lydije. Medtem gospod Benent ne ve, koliko denarja je Darcy vložil v poroko. Na zapuščenem matičnem uradu se Wickham in Lydia poročita, Darcy in Gardinerjeva pa so priče.

Do Longbourna prispe novica, da sta se Bingley in njegovo spremstvo vrnila v Netherfield. Po treh napetih dneh čakanja jih Bingley in Darcy končno obiščeta. Očitno je, da Bingley še vedno ljubi Jane. Prihod lady Catherine de Bourgh v Longbourn izzove paniko. Lady je namreč zgrožena zaradi govoric, da se bo njen nečak Darcy poročil z Lizzie, saj je v resnici obljubljen njeni hčeri. Od Lizzie zahteva, naj obljubi, da se ne bo poročila z Darcyjem. Med sprehodom v Merytonu se Lizzie zahvali Darcyju za njegovo vlogo pri Lydijini poroki. Ta pa ji pove, da je to naredil izključno zaradi nje, saj se njegova čustva niso spremenila.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane