Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Pozaba

Oblivion

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 3
Torek, 23. 7. 2024
14:55 - 17:00
 
Film • Akcija
125 min
Združene države Amerike, 2013
7 /10
61%
Režija: Joseph Kosinski
Igrajo
Tom Cruise
Morgan Freeman
Olga Kurylenko
Andrea Riseborough
Nikolaj Coster-Waldau
In še: Melissa Leo, Zoë Bell, Abigail Lowe, Isabelle Lowe, David Madison
Jack se zaradi vzdrževanja preostalih naprav vrne na opustošeno Zemljo. Njegova naloga pa se zaplete, ko začne odkrivati resnico o koncu sveta.

Piše se leto 2077 in Jack Harper (Tom Cruise) je edini tehnični vzdrževalec naprav na zapuščeni Zemlji. Na Zemlji poteka le še operacija pobiranja nujnih virov po desetletjih vojne z grozljivimi vesoljci, ki še vedno hodijo po uničenih ostankih planeta. Jackova naloga je skoraj pri koncu. Čez dva tedna se bo pridružil drugim preživelim na lunarni koloniji daleč od opustošenega sveta, ki ga je dolgo imel za dom.

Jack živi in patruljira iz postojanke visoko na nebu, vendar pristane na trdih tleh, ko iz strmoglavljenega plovila reši čedno neznanko. Njen prihod sproži niz dogodkov, zaradi katerih začne Jack dvomiti o vsem, za kar je mislil, da ve. Resničnost se dokončno sesuje, ko Jack odkrije pretresljivo resnico, ki ga povezuje z Zemljo iz preteklosti.

Odkritje ga požene v junaštvo, za katerega ni vedel, da ga je zmožen. Usoda človeštva je zdaj v rokah moža, ki je bil še nedavno prepričan, da bo njegov svet vsak čas izgubljen za vedno.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane