Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Pokliči me po svojem imenu

Call Me by Your Name

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO
Petek, 26. 5. 2023
03:50 - 06:00
 
Film • Drama
130 min
Združene države Amerike, 2017
8 /10
85%
Režija: Luca Guadagnino
Igrajo
Armie Hammer
Timothée Chalamet
Michael Stuhlbarg
Amira Casar
Esther Garrel
In še: Victoire Du Bois, Vanda Capriolo, Antonio Rimoldi, Elena Bucci, Marco Sgrosso
Prikaži več
V osemdesetih letih se na italijanskem podeželju razvname ljubezen med 17-letnim Eliom in 24-letnim ameriškim študentom Oliverjem.

Nenavadno zreli 17-letnik Elio (Timothée Chalamet) leta 1983 preživlja sproščeno poletje s starši na italijanskem podeželju v družinski vili iz 17. stoletja, kjer piše in izvaja glasbo, bere ter se spogleduje s prijateljico Marzio.

Mirno počitniško vzdušje popestri visok in zagorel ameriški študent Oliver (Armie Hammer), ki je prišel v Italijo, da bi delal z Eliovim očetom (Michael Stuhlbarg), uglednim profesorjem antične kulture.

Elio sprva ohranja varno razdaljo, sčasoma pa začne iskati vedno nove izgovore, da bi se družil s prišlekom – čeprav ga kot otrok izobraženih akademikov rad zasmehuje, tudi zaradi ameriškega naglasa.

Njuni besedni dvoboji sčasoma pridobijo erotične podtone in ko naposled izživita napeto spogledovanje s prvim poljubom, ki je hkrati igriv in čuten, postaneta neločljiva.

Konec Oliverjevih počitnic v Italiji bo sicer omajal njun odnos, vendar je to le prva Eliova ljubezen, in čeprav je njuno nežno razmerje kratko, bo za vedno zaznamovalo Eliovo srce in dušo.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane