Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Pobegla porota

Runaway Jury

Deli z ostalimi:
Na sporedu
STAR Movies
Sobota, 29. 6. 2024
10:00 - 12:00
 
Film • Drama
120 min
Združene države Amerike, 2003
7 /10
75%
Režija: Gary Fleder
Igrajo
John Cusack
Gene Hackman
Dustin Hoffman
Rachel Weisz
Bruce Davison
In še: Bruce McGill, Jeremy Piven, Nick Searcy, Stanley Anderson, Cliff Curtis
Prikaži več
Sodnica se ukvarja s primerom na sodišču, ki vključuje velikega proizvajalca strelskega orožja.

V napeti srhljivki izpod peresa mojstrskega pisca Johna Grishama (Firma, Pelikanovo poročilo) sta prvič združila moč legendarna igralca Gene Hackman and Dustin Hoffman. Pobegla porota pripoveduje o dragem in neusmiljenem "svetovalcu" za poroto (Gene Hackman), ki ga ne bo prav nič zaustavilo, da v eksplozivnem sojenju ne bi dosegel razsodbe. Na kocki so življenja in na milijone dolarjev. Barantač začne smrtonosno bitko s članom porote (John Cusack), skrivnostno žensko (Rachel Weisz) in poštenim odvetnikom (Dustin Hoffman).

Mlada vdova v New Orleansu vloži civilno tožbo zoper mogočno korporacijo, ki jo krivi za možev umor in tako sproži primer, vreden milijone dolarjev. Vendar gre za tožbo, ki bo dobljena, še preden se bo začela - temelječa zgolj na izbiri, manipulaciji in nazadnje na poskusu "kraje" porote.

Vdovo zastopa Wendall Rohr (Hoffman), prijazni južnjaški odvetnik, ki spoštuje moralne norme in je srčno predan primeru, ki ga zastopa. Njegov nasprotnik je na videz odvetnik, ki zastopa firmo. V resnici je zagovornik samo krinka za Rankina Fitcha (Hackman), sijajnega in brezobzirnega svetovalca za poroto.

Fitch in Rohr kmalu spoznata, da nista edina, ki se potegujeta za poroto. Za enega od porotnikov, Nicka Easterja (Cusack), se zdi, da ima s sojenjem svoje načrte. Skrivnostna ženska, znana samo kot Marlee (Weisz), stopi v stik tako z Rohrom kot s Fitchem, da bi jima povedala, da je porota obema naprodaj - in da razsodba ne bo poceni.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane