Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Pepelka

Cinderella

Deli z ostalimi:
Na sporedu
RTL
Nedelja, 9. 4. 2023
14:40 - 16:35
 
Film • Domišljijski
115 min
Združene države Amerike, 2015
7 /10
78%
Režija: Kenneth Branagh
Igrajo
Lily James
Cate Blanchett
Richard Madden
Helena Bonham Carter
Nonso Anozie
In še: Stellan Skarsgård, Sophie McShera, Holliday Grainger, Derek Jacobi, Ben Chaplin
Prikaži več
Ella skuša kljub zlobni mačehi in njenim hčeram ostati hrabra in prijazna. Nekega dne spozna šarmantnega princa in takrat se njena zgodba zares začne.

Zgodba, ki temelji na animiranem Disneyjevem filmu o Pepelki iz leta 1950, sledi usodi mlade Elle (Lily James), katere oče se je po smrti njene matere ponovno oženil.

Tako v svoj dom trgovec in njegova hči sprejmeta novo ženo in mačeho (Cate Blanchett) ter njeni dve hčeri, Anastasio in Drisello. Po nenadni očetovi smrti pa je Elle na milost in nemilost prepuščena novi okrutni družini, ki ji dodeli vlogo služkinje in nameni najbolj umazana dela. Ker je od dela v kuhinji vedno posuta s pepelom, jo okličejo za Pepelko.

Nedolgo zatem v gozdu sreča očarljivega neznanca, za katerega sprva ne ve, da je v resnici princ in prestolonaslednik. Po usodnem srečanju dveh sorodnih duš na gradu priredijo ples, na katerega so povabljena vsa dekleta v kraljestvu – da bi si princ lahko izbral svojo bodočo soprogo.

Kljub zlonamernosti mačehe in polsester se optimistična Ella odloči vzeti lastno usodo v svoje roke: uspe ji priti na ples in ponovno očarati princa. S pomočjo čarobne kočije, nekaj mišk in slavnega steklenega čeveljca se Pepelki za vedno spremeni življenje.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane