Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Osumljenih pet

The Usual Suspects

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Nedelja, 27. 9. 2020
00:45 - 02:30
 
Film • Kriminalka
105 min
Združene države Amerike, 1995
9 /10
96%
Režija: Bryan Singer
Igrajo
Stephen Baldwin
Gabriel Byrne
Benicio Del Toro
Kevin Pollak
Kevin Spacey
In še: Chazz Palminteri, Pete Postlethwaite, Suzy Amis, Giancarlo Esposito, Dan Hedaya
Prikaži več
Nepomemben tat edini preživi pokol na ladji in policiji razkrije tok dogodkov, ki so ga s pajdaši vodili do neuspešne zločinske operacije.

V pristanišču Long Beach se nahaja 27 trupel, umirajoča priča pa uspe v grozi izgovoriti samo eno ime v madžarščini: Kayser Söze. Carinski agent Daniel Kujan (Chazz Palminteri) mora najti strašnega morilca, odgovore pa morda pozna samo en človek. Verbal Kint (Kevin Spacey), nepomemben goljuf, ki je edini preživel pokol na Long Beachu, pove Kujanu neverjetno zgodbo.

Vse se je začelo pred šestimi tedni, ko je nekdo sredi New Yorka oropal kamion, poln orožja. Zaradi morebitne identifikacije policija pridrži peterico zakrknjenih kriminalcev in dolgoletnih znancev policije: Keatona (Gabriel Byrne), Mc McManusa (Stephen Baldwin), Hockneyja (Kevin Pollak), Fensterja (Benicio Del Toro) in Kinta. Med čakanjem v zaporniški celici pa eden od njih predlaga sodelovanje pri največjem podvigu njihovega zločinskega življenja.

Keaton, nekdanji policist in najbolj izkušen član peterice, ideji najprej nasprotuje, nazadnje pa vendarle pristane. Ne zaveda se, da je to začetek smrtonosne igre, polne nasilja in prevar, ki se bo končala s pokolom in vprašanjem: kdo je skrivnostni in izmuzljivi Kayser Söze?

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane