Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Ostrostrelec

American Sniper

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Petek, 29. 10. 2021
23:55 - 02:05
 
Film • Akcija
130 min
Združene države Amerike, 2014
7 /10
85%
Režija: Clint Eastwood
Igrajo
Bradley Cooper
Kyle Gallner
Cole Konis
Ben Reed
Elise Robertson
In še: Luke Sunshine, Troy Vincent, Brandon Salgado Telis, Keir O'Donnell, Marnette Patterson
Prikaži več
Ostrostrelec pri posebnih mornariških enotah Chris Kyle je zaradi svoje natančnosti prava legenda med ameriškimi vojaki.

Pripadnika posebnih enot ameriške vojaške mornarice Chrisa Kyla pošljejo v Irak z eno samo nalogo: s strehe hiš mora zaščititi svoje tovariše na tleh. Njegovi natančni streli na bojišču rešijo mnoga življenja, o Chrisovih junaških podvigih kroži čedalje več zgodb in vojaki mu nadenejo vzdevek "Legenda". Toda njegov sloves se širi tudi za sovražnikove vrste in kmalu na njegovo glavo razpišejo nagrado, Chris pa postane glavna tarča uporniških Iračanov.

Doma ga čaka povsem drugačno bojišče: z drugega konca sveta se med dopustom v domovini trudi biti dober soprog in oče. Kljub nevarnosti in ceni, ki jo zaradi vojne plačuje njegova družina, Chris v Iraku odsluži štiri zaporedne misije in pooseblja načelo svojih enot: "Nikogar ne pustite za seboj". A ko se utrujeni vojak s posttravmatskim sindromom vrne k ženi Tayi (Sienna Miller) in otrokom, spozna, da je v resnici vojna tista, ki je sam ne more pustiti za seboj.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane