Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Včeraj, 21. 4. 2024
22:50 - 00:35
 
Film • Drama
105 min
Združene države Amerike, 2005
7 /10
70%
Režija: Marc Forster
Igrajo
Ewan McGregor
Ryan Gosling
Kate Burton
Naomi Watts
Elizabeth Reaser
In še: Bob Hoskins, Janeane Garofalo, BD Wong, John Tormey, José Ramón Rosario
Prikaži več
Napeta zgodba o psihiatru iz New Yorka, ki želi preprečiti samomor nenavadnega pacienta na njegov 21. rojstni dan.

Newyorški psihiater Sam Fosterj (Ewan Mcgregor) skuša tihemu in nenavadnemu pacientu, Henryju Lethamu (Ryan Gosling), preprečiti načrtovani samomor na predvečer njegovega 21. rojstnega dneva.

Za glavno zgodbo filma se skriva razburljiva in nenavadna skrivnost, ki med Hanryjevim zdravljenjem pritegne tudi Sama. Ko Sam vstopi v Henryjevo življenje in v labirint njegove podzavesti, se začne krhati njegov odnos s punco in nekdanjo pacientko Lilo (Naomi Watts).

Kmalu se Samov racionalni svet začne podirati. Ko se sooči z nenavadnimi dogodki, se resničnost Manhattna spremeni v sanje. Sam ne loči več meč resničnostjo in fantazijo, ne med sabo in Henryjem. Kdo je torej Henry Letham in zakaj ima tak vpliv na Sama?

Ko se zgodba zaostri in doseže vrhunec na Brooklynskem mostu, se morajo Sam in občinstvo soočiti z vprašanji o dojemanju, zavesti, odpuščanju in odrešitvi. Kaj kmalu postane jasno, da se to, kar se dogaja Samu in Henryju, ne dogaja na tem svetu, ampak v dimenziji med življenjem in smrtjo, tam, kjer nihče ne more živeti dolgo.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane