Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

OSS 117: Kairo, Vohunsko Gnezdo

OSS 117: Le Caire, nid d'Espions

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinestar Family
Sreda, 11. 9. 2024
10:50 - 12:35
 
Film • Pustolovščina
105 min
Francija, 2006
7 /10
Brez ocene
Režija: Michel Hazanavicius
Igrajo
Jean Dujardin
François Damiens
Khalid Maadour
Youssef Hamid
Arsène Mosca
In še: Constantin Alexandrov, Claude Brosset, Laurent Bateau, Saïd Amadis, Eric Prat
Prikaži več
Kairo je bil leta 1955 pravo leglo vohunov. Nihče ni zaupal nikomur, vsi so spletkarili proti vsem.

Sredi 50. let je bil Kairo center vohunskih central na Bližnjem vzhodu. Za informacije so se potegovale vse velesile, za povrh vsega pa so v Kairu delovali še ostanki nekdanje močne nacistične vohunske mreže.

Potem ko je leta 1952 Gamal Abdel Naser izvedel državni udar, je moral egiptovski kralj Faruk zapustiti državo, odnosi med Egiptom in Francijo pa so se močno poslabšali. Francija je bila na dogajanje v Egiptu zaradi Sueškega prekopa še posebej pozorna.

Potem ko je v Kairu izginil francoski tajni agent OSS Jack Jefferson, pošlje OSS v Kairo tajnega agenta Huberta Bonisseurja de la Batha, ki je prijateljeval z izginulim agentom. V Kairu seveda dela pod krinko, zaposlen je pri mestni piščančji farmi, njegova pomočnica pa je privlačna Larmina.

Ko prične Hubert poizvedovati za Jackom Jeffersonom, so informacije zelo različne. Kar nekaj podatkov govori o tem, da je Jack sicer izginil, da pa je še vedno živ. Pred agentom OSS 117 je izredno zahtevna naloga, ki pa jo s pomočjo svoje asistentke uspešno rešuje.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane