Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Oblačno z mesnimi kroglicami

Cloudy with a Chance of Meatballs

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox Movies
Petek, 19. 8. 2022
11:05 - 12:55
 
Film • Animirani
110 min
Združene države Amerike, 2009
7 /10
72%
Režija: Phil Lord, Christopher Miller
Igrajo
Bill Hader
Anna Faris
James Caan
Andy Samberg
Bruce Campbell
In še: Mr. T, Bobb'e J. Thompson, Benjamin Bratt, Neil Patrick Harris, Al Roker
Prikaži več
Flint sanja, da bo s svojimi nenavadnimi izumi izboljšal življenje someščanov, a kot nalašč se vsi poskusi izjalovijo.

Zgodba spremlja nadebudnega mladega izumitelja Flinta Lockwooda, nerodnega genija, ki se v družbi ne znajde dobro. Izumil je najbolj čudaške naprave, kar si jih kdo lahko zamisli. A vsi njegovi izumi – od čevljev, ki si jih napršiš na nogo, do prevajalnika misli opic – so se spektakularno izjalovili in povzročili težave v majhnem otoškem mestu.

Vseeno je odločen ustvariti nekaj, kar bo osrečilo ljudi. Ko njegova najnovejša naprava, ki naj bi vodo spremenila v hrano, uniči mestni trg in jo odnese med oblake, je prepričan, da je njegovi izumiteljski karieri odklenkalo. A potem se zgodi nekaj neverjetnega – z neba začnejo padati hamburgerji s sirom. Njegova naprava prav res deluje; hrana z neba postane takojšnja uspešnica in Flint hitro sklene prijateljstvo z napovedovalko vremena, ki pride v mesto, da bi poročala o »največjem vremenskem fenomenu v zgodovini«.

Pohlepni ljudje zahtevajo vse več in več hrane, naprava pa začne delovati po svoje, med drugim izstreli tornado špagetov in velikanske mesne kroglice. Mesto bodo vsak čas pokopale gore piškotov in melon, zato morata Flint in Sam stakniti glave ter uporabiti vse svoje znanje, da ugasneta napravo in mestece povrneta v normalno stanje.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane