Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Normani prihajajo

The War Lord

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Hrvatska radiotelevizija 1
Nedelja, 10. 12. 2023
07:20 - 09:20
 
Film • Zgodovina
120 min
Združene države Amerike, 1965
7 /10
59%
Režija: Franklin J. Schaffner
Igrajo
Charlton Heston
Richard Boone
Rosemary Forsyth
Maurice Evans
Guy Stockwell
In še: Niall MacGinnis, James Farentino, Henry Wilcoxon, Sammy Ross, Woodrow Parfrey
Prikaži več
Chrysagon de la Cruex je izkušen normanski bojevnik, ki že 20 let brani svoje posestvo. Brat Draco in prijatelj Bors sta njegova soborca.

Chrysagon de la Cruex je prekaljeni normanski bojevnik iz 11. stoletja, ki že dvajset let ščiti posestva svojega gospodarja, normandijskega vojvode, pred frizijskimi zavojevalci s severa. V tej službi sta njegova najzvestejša sopotnika brat Draco in dolgoletni tovariš Bors.

Nekega dne ga cesta pripelje v zaostalo druidsko vas, katere prebivalce je pravkar rešil pred napadalcem. Za to se mu zahvalijo vaški poglavar, njegov sin in lokalni duhovnik.

In medtem ko se Chrysagon odloči organizirati obrambo vasi pred novimi napadi frizijskega princa, čigar sinčka (J. Jensen) ima v ujetništvu, njegovo pozornost pritegne lepa Bronwyn , ki se bo poročila s sinom vaškega poglavarja.

Chrysagon kot gospodar vasi ima starodavno "pravico prve noči", to je pravico prenočiti z nevesto pred možem. Kljub dogovorjeni poroki do Chrysagona ni ravnodušna niti Bronwyn, kar bo močno zapletlo odnose med vaščani ...

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane