Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Neslavne barabe

Inglourious Basterds

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Četrtek, 24. 3. 2022
23:35 - 02:10
 
Film • Pustolovščina
155 min
Združene države Amerike, 2009
8 /10
Brez ocene
Režija: Quentin Tarantino, Eli Roth
Igrajo
Brad Pitt
Mélanie Laurent
Christoph Waltz
Eli Roth
Michael Fassbender
In še: Diane Kruger, Daniel Brühl, Til Schweiger, Gedeon Burkhard, Jacky Ido
Prikaži več
Skupina vojakov preži na naciste v okupirani Franciji, medtem ko lastnica kinematografa judovskega rodu načrtuje atentat na najvišje častnike SS.

Prvo leto, ko je Nemčija okupirala Francijo, je Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) priča pomoru svoje družine. Krvavo dejanje je ukazal nacistični polkovnik Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna za las uide smrti in pobegne v Pariz, kjer pod novim, popolnoma francoskim imenom živi kot lastnica kino dvorane.

Drugje v Evropi poročnik Aldo Raine (Brad Pitt) zbere skupino ameriških vojakov judovske veroizpovedi, da bi izvajali hitre in srhljive maščevalne akcije. Enota, ki postane kaj hitro razvpita med sovražnimi vojaki in častniki, dobi nalogo, za katero mora sodelovati z nemško igralko in tajno agentko Bridget von Hammersmark (Diane Kruger).

Njihova naloga je odstraniti vodstvo tretjega rajha, ki se bo zbralo na premieri novega skrajno nemško domoljubnega filma. Toda lastnica izbrane kino dvorane, ki je po naključju ravno Shosanna, ima svoje načrte za maščevanje.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane