Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Na krilih orlov

On Wings of Eagles

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Kanal A
Sobota, 18. 3. 2023
22:25 - 00:10
 
Film • Drama
105 min
Združene države Amerike, 2016
6 /10
69%
Režija: Stephen Shin, Michael Parker
Igrajo
Joseph Fiennes
Bruce Locke
Shawn Dou
Augusta Xu-Holland
Jesse Kove
In še: Elizabeth Arends, Simon Twu, Richard Sanderson, Darren Grosvenor, Zach Ireland
Prikaži več
Škotski atlet Eric Liddell je bil misijonar na Kitajskem v prvi polovici 20. stoletja. Zaradi verskih načel je tam ostal tudi med 2. svetovno vojno.

Biografija škotskega atleta Erica Liddella beleži čas po tistem, ko je na olimpijskih igrah v Parizu leta 1924 dobil dve kolajni za tek. Liddell se je vrnil na Kitajsko, kjer se je rodil staršem misijonarjem, skromno se je izogibal slavi in delal kot učitelj v šoli.

Leta 1937 so Japonci zavzeli Kitajsko in kmalu zatem je svet zajela nova velika vojna. Liddell in njegov prijatelj Xu Niu, član uporniškega gibanja, sta se zavedala naraščajoče nevarnosti, zato je Liddell poslal svojo soprogo Florence in obe hčeri na varno v Kanado.

S čutom za odgovornost in dolžnost zavezani Liddell je ostal na Kitajskem, da bi pomagal civilnim žrtvam vojne. Njega in mnoge druge tujce so Japonci zajeli kot vojne ujetnike ter jih poslali v eno od številnih taborišč. Še pred japonsko vdajo je Liddell umrl zaradi možganskega tumorja – a njegovo sporočilo upanja je postalo nesmrtno.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane