Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Mumija

The Mummy

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox
Ponedeljek, 6. 2. 2023
12:40 - 14:55
 
Film • Pustolovščina
135 min
Združene države Amerike, 1999
5 /10
35%
Režija: Alex Kurtzman
Igrajo
Tom Cruise
Sofia Boutella
Annabelle Wallis
Russell Crowe
Jake Johnson
In še: Courtney B. Vance, Marwan Kenzari, Simon Atherton, Stephen Thompson, James Arama
Prikaži več
Egipčanski svečenik Imhotep je bil obsojen na mumifikacijo pri živem telesu. Leta 1923 ga v puščavi Egipta nehote obudijo lovci na zaklade.

Neustrašni pustolovec Rick O'Connell in njegov hinavski pajdaš Beni sredi bitke leta 1923 v puščavi Egipta po naključju naletita na ruševine legendarnega mesta Hamunaptre – 3000 let po tistem, ko je bil egipčanski svečenik Imhotep zaradi prepovedanega prešuštva s faraonovo priležnico preklet in obsojen na mumifikacijo pri živem telesu. Njegovo telo je odtlej nemrtvo in v podzemnem sarkofagu čaka na odrešitev.

V ječi čakajoč na obsodbo iznajdljivi O'Connell uporabi informacijo o mitološki najdbi kot orodje v barantanju za lastno življenje. Legendarno bogastvo pod peskom Hamunaptre se je sprevrglo v dolgoletno obsedenost lovcev na zaklade in resnih arheologov; O'Connell pa se spajdaši z eno od slednjih, čedno in nerodno egiptologinjo ter knjižničarko Evelyn, in njenim prostodušnim bratom Jonathanom. Trojica se iz Kaira poda na plovbo po Nilu in naporno pot čez prostranstva Sahare do kraja, kjer jih čaka starodavna zla sila, ki presega njihove najhujše nočne more.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane