Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO
Sobota, 27. 4. 2024
18:05 - 20:00
 
Film • Komedija
115 min
Združene države Amerike, 2008
7 /10
Brez ocene
Režija: Phyllida Lloyd
Igrajo
Amanda Seyfried
Stellan Skarsgård
Pierce Brosnan
Nancy Baldwin
Colin Firth
In še: Heather Emmanuel, Colin Davis, Rachel McDowall, Ashley Lilley, Meryl Streep
Prikaži več
Zgodbo o nevesti, njeni mami in treh morebitnih očetih spremljajo pesmi ene izmed najbolj uspešnih glasbenih skupin na svetu, švedske zasedbe Abba.

Piše se leto 1999 na očarljivem grškem otoku Kalokairi. Romantična dogodivščina se začne v odročnem hotelu, ki ga vodijo Donna (Meryl Streep), njena hči Sophie (Amanda Seyfried) in hčerin zaročenec Sky (Dominic Cooper).

Tik pred poroko Sophie negotovo odda tri poročna vabila trem različnim moškim, za katere meni, da bi lahko bili njeni očetje. No, eden od njih, vendar ne ve, kateri. Iz treh mest na različnih koncih sveta se trije moški takoj odpravijo nazaj na otok in k ženski, ki jih je očarala pred več kot 20-imi leti.

Medtem na otoku vse vrvi. Donnino osebje pripravlja poroko, Sophie pa obiščeta prijateljici in družici, ki jima zaupa škandalozno skrivnost: našla je mamin dnevnik in v njem izvedela, da ima tri morebitne očete - poslovneža Sama Carmichaela (Pierce Brosnan), pustolovca Billa Andersona (Stellan Skarsgard) in bankirja Harryja Brighta (Colin Firth).

Ne da bi povedala mami, je vse tri povabila na poroko, prepričana, da bo ugotovila, kateri je njen oče, če bo nekaj časa preživela z njimi. Na Kalokairi prideta tudi Donnini stari prijateljici in nekdanji spremljevalni pevki, pikra in jezikava Rosie (Julie Walters) in premožna večkratna ločenka Tanya (Christine Baranski).

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane