Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Lorax

Dr. Seuss' The Lorax

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox Movies
Ponedeljek, 9. 5. 2022
11:10 - 12:55
 
Film • Animirani
105 min
Združene države Amerike, 2012
6 /10
Brez ocene
Režija: Chris Renaud, Kyle Balda
Igrajo
Danny DeVito
Ed Helms
Zac Efron
Taylor Swift
Betty White
In še: Rob Riggle, Jenny Slate, Nasim Pedrad, Joel Swetow, Michael Beattie
Prikaži več
Deček Ted išče pravo drevo, da bi navdušil dekle svojih sanj. Zato pa mora raziskati zgodbo o Loraxu, brkatemu bitju, ki se bori za zaščito gozdov.

Dr. Seussov Lorax je zabaven in čustven film, ki osvetljuje pomen ravnotežja med naravo in človeškim napredkom. Osredotoča se na Loraxa, ki je hkrati smešen in ljubek, pa tudi nekoliko zoprn karakter, ki se trudi za ohranitev gozda trufu dreves in živali, ki živijo v njem – lalabodi, pojoče mrmribe in najbolj ljubki medosnedi, imenovani barbalooti.

Lorax se pojavi, ko mladi Once-ler poseka prvo drevo, da bi iz njegove krošnje izdelal revolucionarni izdelek, ki bo spremenil svet – tnid. Čeprav sta sprva na nasprotnih bregovih, se kmalu sporazumeta, vendar Lorax žal ne more ustaviti pohlepa, ki žene Once-lerja in njegovo družino. Pohlepa, ki naposled podre še zadnje drevo.

Mnogo let kasneje, se v mestu brez dreves, deček Ted odloči, da je dovolj tehnike, mehanizacije, umetnih dreves in strojev, ki za zasoljeno ceno proizvajajo zrak – odloči se, da bo našel pravo pravo trufu drevo, o katerem sanja njegova simpatija Audrey. Kljub temu, da je pot nevarna in polna groženj, poišče Once-lerja, ki mu pove zgodbo o tem, kako so izginila drevesa.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane