Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Ljubljena Jane

Becoming Jane

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox Movies
Ponedeljek, 8. 5. 2023
08:15 - 10:40
 
Film • Drama
145 min
Velika Britanija, 2007
7 /10
Brez ocene
Režija: Julian Jarrold
Igrajo
Anne Hathaway
James McAvoy
Julie Walters
James Cromwell
Maggie Smith
In še: Anna Maxwell Martin, Lucy Cohu, Laurence Fox, Ian Richardson, Joe Anderson
Prikaži več
Biografska drama spremlja mladost Jane Austen, slavne angleške pisateljice iz 18. stoletja, ki se zaljubi v moškega, ki ni po godu njenim staršem.

Ljubezenska zgodba temelji na resničnem usodnem srečanju mlade Jane Austen (Anne Hathaway) in Irca Toma Lefroya (James Mcavoy), ki je pustilo globoke, nikoli zabrisane sledi v bogatem ustvarjanju ene najbolj prodornih angleških pisateljic.

Jane Austen verjame v ljubezen. Njena starša (Julie Walters in James Cromwell) želita, da bi se poročila zaradi denarja, kajti v Angliji poznega 18. stoletja je bila za žensko to edina možnost, ki ji je omogočala dostojno življenje. Toda ko dvajsetletna bistra in precej samosvoja Jane spozna očarljivega irskega mladeniča Toma Lefroya, ji njegov intelekt in nedoumljiva arogantnost postavita svet na glavo.

Toda ali si Jane lahko privošči drznost in zavrne nečaka Lady Gresham (Maggie Smith), ko jo ta zaprosi za roko? Je dovolj močna, da bo kljubovala staršem in se zoperstavila globoko zakoreninjenim družbenim normam? Bo mlado dekle na pragu svojega izjemnega ustvarjanja in literarne veličine žrtvovala ljubezen, ki ji je usojena, da oblikuje njeno življenje in delo?

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane