Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Kocka

Cube

Deli z ostalimi:
Na sporedu
AMC
Jutri, 20. 5. 2022
00:55 - 02:20
 
Film • Triler
85 min
Kanada, 1997
7 /10
76%
Režija: Vincenzo Natali
Igrajo
Nicole de Boer
Nicky Guadagni
David Hewlett
Andrew Miller
Julian Richings
In še: Wayne Robson, Maurice Dean Wint
Šest neznancev se znajde v kockastem labirintu, polnem smrtonosnih pasti, ne da bi se spomnili, kako, kdaj in zakaj so prišli tja.

Šest navadnih, povprečnih ljudi se zbudi v nadrealističnem zaporu, na prvi pogled neskončnem blodnjaku, sestavljenem iz nenavadnih futurističnih sob v obliki kocke. Vsi so oblečeni v identična oblačila in se ne poznajo med sabo. Nihče ne ve, kje so, kako so prispeli tja, kjer so, niti kdo so preostali sotrpini. Soba, v kateri so, je s težkimi kovinskimi vrati povezana s še šestimi skoraj identičnimi sobami, ki so spet povezane z naslednjimi šestimi sobami, le da vsaka skriva drugačno, smrtno nevarno past.

Policaj, profesionalni ropar, študentka, matematični genij, psihologinja, avtist. Izbor je na prvi pogled videti naključen, a naši "zaporniki " kmalu ugotovijo, da le ni vse tako naključno in da vsak izmed njih poseduje znanje in veščine, ki bi lahko prispevale k skupni rešitvi vseh iz tega neskončnega blodnjaka, polnega nenavadnih pasti. Vse vedno bolj spominja na nekakšno ogromno video igrico, le da tukaj nihče nima treh življenj ...

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane