Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Kaj ima pri tem ljubezen?

What's Love Got to Do with it?

Deli z ostalimi:
Na sporedu
CineStar Premiere 2
Nedelja, 17. 12. 2023
18:35 - 20:30
 
Film • Drama
115 min
Velika Britanija, 2023
6 /10
90%
Režija: Shekhar Kapur
Igrajo
Mim Shaikh
Iman Boujelouah
Lily James
Emma Thompson
Pakiza Baig
In še: Jeff Mirza, Shabana Azmi, Shazad Latif, Alexander Owen, Ben Ashenden
Prikaži več
Zoe (Lily James) je režiserka dokumentarnih filmov, ki živi v Londonu in je na lovu za naslednjim projektom.

Na predstavitvenem sestanku zavrnejo Zoejine zamisli o družbenih dokumentarcih kot preveč "turobne", dokler se ne spomni, da se je njen prijatelj iz otroških let in sosed Kaz (Shazad Latif) odločil za poroko z nevesto, ki mu jo bosta izbrala starša. Kaj pa dokumentarec o sodobnem dogovorjenem zakonu (oziroma "spodbujenem zakonu" kot se je uveljavil izraz) v sodobni večkulturni Britaniji?

Priložnost za reševanje medkulturnih zmot in za raziskovanje drugačnega pristopa k iskanju ljubezni? Zoein film dobi zeleno luč. Ko prepriča Kaza in njegova starša Aisho (Shabana Azmi) in Zahida (Jeff Mirza), da ji dovolita snemaje, se odpravijo na potovanje, da bi Kazu našli nevesto.

Najprej obisk posrednika (Asim Chaudhry), kjer Zahid vztraja, da potrebuje Kaz "sopotnico, ne iskre". Radovedna, zakaj bi Kaz, ki je zadnji po njenem mnenju, ki bi se odločil za poroko s tujko, izbral to pot, naredi Zoe intervjuje še z drugimi pari v dogovorjenih zakonih. Ti delijo svoje zgodbe v redko videni luči: kot stabilne zveze, ki se ne začnejo z ljubeznijo, a se končajo z njo.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane