Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Jesenska pripoved

Legends of the Fall

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox Life
Petek, 29. 10. 2021
21:00 - 23:45
 
Film • Drama
165 min
Združene države Amerike, 1994
8 /10
87%
Režija: Edward Zwick
Igrajo
Brad Pitt
Anthony Hopkins
Aidan Quinn
Julia Ormond
Henry Thomas
In še: Karina Lombard, Tantoo Cardinal, Gordon Tootoosis, Paul Desmond, Christina Pickles
Prikaži več
Na začetku 19. stoletja tri brate in njihovega očeta, ki živijo v divjini Montane, ločijo izdaja, zgodovina, ljubezen, narava in vojna.

Upokojeni polkovnik William Ludlow (Sir Anthony Hopkins) živi v divjini Montane s svojimi tremi sinovi. Najstarejši Alfredo (Aidan Quinn) je odgovoren in previden. Tristan (Brad Pitt) je divji in dobro pozna tradicijo ameriških Indijancev. Oba pa sta zaščitniška do najmlajšega Samuela, ki je izobražen, a naiven.

Polkovnikova žena Isabel življenja v divjini ne prenaša najbolje, zato jih zapusti in se preseli na vzhodno obalo. Z njimi na posestvu živijo tudi odpadnik Decker, njegova žena Pet, hči Isabel Two, ter polkovnikov prijatelj One Stab, pripadnik plemena Cree.

Spomladi leta 1913 se najmlajši Samuel vrne iz šole. S seboj pripelje lepo zaročenko Susannah (Julia Ormond) in vanjo se zagledata tudi njegova brata.

Ko v Evropi izbruhne vojna, se Samuel odzove klicu dolžnosti. Prav tako stori Alfred, Tristan pa se na bojišča poda le, da bi zaščitil Samuela. A ta kljub vsemu na izgubi življenje.

Po njegovi smrti se brata vrneta v Montano ter Tristan in Susannah postaneta ljubimca. Alfred in Tristan se spreta in prvi jezen zapusti ranč. Tristana muči krivda zaradi Samuelove smrti in Alfredovega odhoda, zato tudi on zapusti ranč in Susannah.

Tristan se odpravi na dolgo potovanje, od koder Susannah piše, naj ga ne čaka, zato se Susannah poroči z Alfredom.

Ko se Tristan po dolgih letih le vrne domov, je očitno, da je njegova nekdanja ljubezen nesrečna v zakonu z Alfredom in da še vedno goreče ljubi Tristana. A življenje ima za vsakega svojo usodo.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane