Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Sreda, 26. 5. 2021
03:25 - 06:00
 
Film • Kriminalka
155 min
Združene države Amerike, 1997
8 /10
85%
Režija: Quentin Tarantino
Igrajo
Pam Grier
Samuel L. Jackson
Robert Forster
Bridget Fonda
Michael Keaton
In še: Robert De Niro, Michael Bowen, Chris Tucker, LisaGay Hamilton, Tommy 'Tiny' Lister
Prikaži več
Stevardesa Jackie Brown se ujame med načrte policistov in prekupčevalca z orožjem. Šest ljudi si prizadeva za glavni dobitek: pol milijona dolarjev.

Čedna stevardesa Jackie Brown (Pam Grier) skuša kompenzirati svoje pičle dohodke z dodatnim zaslužkom pri tihotapljenju gotovine iz Mehike v Združene države za prekupčevalca z orožjem Ordella Robbieja (Samuel L. Jackson), vendar jo nekega dne na letališču zasačita agent Urada za alkohol, tobak in strelno orožje ter policist iz Los Angelesa.

Agenta jo v zameno za blažjo kazen izsiljujeta, da bi jima pomagala prijeti veliko ribo Ordella, sicer ji grozi zapor. S pomočjo sočutnega in razumevajočega poroka za sodne varščine Maxa Cherryja se Jackie domisli drznega načrta, kako bi se izognila kazni in obe nasprotni strani uperila drugo proti drugi.

Stvari zapleteta stari Ordellov pajdaš in nekdanji kaznjenec Louis Gara ter njegova priležnica Melanie Ralston, ki imata spet vsak svoje načrte. Jackie se pretvarja, da sodeluje z organi pregona in streže Ordellovim zločinskim namenom, vendar bi rada pretentala obe strani in jo odnesla z izkupičkom.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane