Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Izzivalca

Ford v Ferrari

Deli z ostalimi:
Na sporedu
SAT 1
Ponedeljek, 6. 11. 2023
02:10 - 04:45
 
Film • Akcija
155 min
Združene države Amerike, 2019
8 /10
98%
Režija: James Mangold
Igrajo
Matt Damon
Christian Bale
Jon Bernthal
Caitriona Balfe
Josh Lucas
In še: Noah Jupe, Tracy Letts, Remo Girone, Ray McKinnon, JJ Feild
Prikaži več
Odločna ekipa ameriških inženirjev mora pod vodstvom avtomobilskega vizionarja Carolla Shelbyja izdelati Ford GT40 in z njim poraziti Ferarri.

Leta 1959 je Carroll Shelby (Matt Damon) po zmagi na 24-urni dirki Le Mans na vrhuncu kariere. Vendar mu zdravniki diagnosticirajo težavno srčno bolezen, zaradi katere ne sme več tekmovati.

Iznajdljivi Shelby se tako posveti novi strasti – oblikovanju in prodaji avtomobilov v skladišču na Venice Beachu. Ob strani mu stoji skupina inženirjev in mehanikov, med njimi tudi temperamenten testni voznik Ken Miles (Christian Bale): britanski dirkaški šampion in vdan družinski človek, briljanten za volanom, vendar tudi odrezav, aroganten in brezkompromisen.

Ko se Shelbyjeva vozila na dirki Le Mans postavijo po robu uglednemu italijanskemu Enzu Ferrariju, to opazi tudi podjetje Ford Motor Company, ki najame Carrolla Shelbyja z namenom, da bi oblikoval in izdelal vrhunski dirkalni avtomobil, ki bi premagal Ferrarija na neizprosni francoski progi.

Odločeni, da jim bo kljub minimalnim možnostim uspelo, se Shelby, Miles in njuna skupina borijo proti vmešavanju korporacij, zakonom fizike in lastnim strahovom, da bi ustvarili revolucionarno vozilo, ki bo zasenčilo vsakega tekmeca.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane