Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Izvor

Inception

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Torek, 10. 8. 2021
20:30 - 23:05
 
Film • Znanstvena fantastika
155 min
Združene države Amerike, 2010
9 /10
91%
Režija: Christopher Nolan
Igrajo
Leonardo DiCaprio
Joseph Gordon-Levitt
Ellen Page
Tom Hardy
Ken Watanabe
In še: Dileep Rao, Cillian Murphy, Tom Berenger, Marion Cotillard, Pete Postlethwaite
Prikaži več
Tat Dom preko sanj vdira v misli ljudi in krade dragocene podatke. Nato dobi zahtevno nalogo, kjer zamisli ne bo ukradel, temveč namestil nove.

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je izurjen tat, ki ga najbolj odlikuje nevarna umetnost izvabljanja. Iz nezavednega med sanjami, ko je um najbolj ranljiv, krade pomembne skrivnosti.

Gre za redko sposobnost, zato je Cobb nadvse iskan igralec v tem novem nezanesljivem svetu korporativnega vohunstva, hkrati pa je tudi mednarodni ubežnik, ki je izgubil vse, kar mu je bilo blizu. Novi Cobb dobi priložnost, da se odkupi.

Zadnja naloga bi mu lahko povrnila nekdanje življenje, a le, če doseže nemogoče: izvor. Namesto popolne kraje mora s svojim moštvom strokovnjakov podvig začeti z drugega konca: zamisli ne bodo ukradli, temveč jo podtaknili. Če jim uspe, utegne to biti popolni zločin.

A nobeno še tako podrobno načrtovanje in izvedenost moštva jih ne more pripraviti na nevarnega nasprotnika, ki očitno predvidi njihovo sleherno potezo; na sovražnika, ki bi lahko pričakoval le Cobb. Prizorišče zločina je vaš um.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane