Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Igraj svojo igro

Ocean's Eleven

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Petek, 20. 5. 2022
08:35 - 10:30
 
Film • Akcija
115 min
Združene države Amerike, 2001
8 /10
80%
Režija: Steven Soderbergh
Igrajo
George Clooney
Cecelia Ann Birt
Paul L. Nolan
Carol Florence
Lori Galinski
In še: Bernie Mac, Brad Pitt, Mark Gantt, Tim Perez, Elliott Gould
Prikaži več
V manj kot 24 urah po pogojnem izpustu karizmatični Danny Ocean skrbno zbere skupino ljudi, ki naj bi v eni sami noči ukradla 150 milijonov dolarjev.

Očarljivi prevarant Danny Ocean (George Clooney) še ni dobro prišel iz zapora v New Jerseyju, pa že načrtuje nov roparski podvig. Njegova najnovejša tarča so kar tri igralnice v Las Vegasu, ki so last neusmiljenega podjetnika Terryja Benedicta (Andy Garcia).

Poleg tega ima Benedict še nekaj, kar je včasih pripadalo Dannyju: njegovo čedno bivšo ženo Tess (Julia Roberts). Med težko pričakovanim boksarskim dvobojem se bo v vrhunskem trezorju, v katerem je shranjen denar, nahajalo kar 150 milijonov dolarjev.

Tako Danny najame najboljše specialiste, ki mu bodo pomagali, da bo posel stekel kot po maslu: svojo desno roko Rustyja Ryana (Brad Pitt), žeparja Linusa Caldwella (Matt Damon) in vrhunskega pirotehnika Basherja Tarra (Don Cheadle). Reuben Tishkoff (Elliott Gould), ki mu je Benedict prevzel igralnico, bo poskrbel za finančno plat podviga, brata Virgil (Casey Affleck) in Turk Malloy (Scott Caan) pa za prevoz.

Poklicni delilec kart Frank Catton (Bernie Mac) bo nadzoroval razmere v igralnici, upokojeni Saul Bloom (Carl Reiner) bo odigral vlogo preprodajalca orožja, Livingston Dell (Eddie Jemison) bo nastavil prisluškovalne naprave, kitajski akrobat Yen (Shaobo Qin) pa bo poskrbel za hiter in učinkovit dostop v trezor. Popoln načrt. Kakšna bo izvedba?

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane