Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Hudičevka v Pradi

The Devil Wears Prada

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Nedelja, 23. 1. 2022
07:00 - 08:50
 
Film • Komedija
110 min
Združene države Amerike, 2006
7 /10
76%
Režija: David Frankel
Igrajo
Meryl Streep
Anne Hathaway
Emily Blunt
Stanley Tucci
Simon Baker
In še: Adrian Grenier, Tracie Thoms, Rich Sommer, Daniel Sunjata, David Marshall Grant
Prikaži več
Andy se preseli v New York, ker si želi uspeti kot novinarka, a postane pomočnica tiranske urednice velike modne revije.

V bleščavem svetu newyorške mode, kjer je vitkost pomembnejša od možganov in ti lahko slaba pričeska uniči kariero, je Runway Magazine sveti gral. Vodi ga dovršeno manikirana roka Mirande Priestly (Meryl Streep), najbolj vplivne ženske v svetu mode, in je odskočna deska za vsakogar, ki bi rad uspel v tej industriji. Da bi Runway postal modna biblija New Yorka in tudi sveta, Miranda ni izbirala sredstev … zato pa je toliko bolj izbirčna, kar zadeva pomočnice.

Ni je ženske z vsaj kancem samospoštovanja, ki bi preživela to izkušnjo, vendar je to vseeno priložnost, za katero bi ubijalo milijone žensk. Ta položaj bi lahko tudi sveže diplomirani Andy Sachs (Anne Hathaway) odprl veliko vrat.

Med ženskim osebjem revije Runway, presuhimi modnimi divami, ki v visokih petkah peketajo po hodnikih uredništva revije, Andy s svojim sproščenim okusom za modo nekoliko izstopa. Kaj kmalu ugotovi, da v tej industriji ne bo uspela le z zagonom in odločenostjo. Najhujša preizkušnja pa jo še čaka, oblečena od nog do glave v Prado.

Miranda si modni svet vrti okoli prsta, s pomočnicami pa ima kar naprej težave. Andy je za to delo popolnoma napačna, toda nekaj jo loči od vseh drugih: noče odnehati. Če bo hotela postati popolna pomočnica, se bo morala preoblikovati po Mirandini podobi.

Prav kmalu lahko na grozo svojega fanta govori, kot se govori, in hodi, kot se hodi, in nikoli več ne zamenja Dolceja za Gabbano. A bolj ko gleda na življenje skozi Mirandine oči, bolj ji postaja jasno, da je Mirandin svet sijajen, vendar samoten, in da je včasih za velik uspeh treba veliko žrtvovati… a za kakšno ceno?

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane