Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Hiša duhov

The House of the Spirits

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO
Četrtek, 5. 10. 2023
03:35 - 06:00
 
Film • Drama
145 min
Združene države Amerike, 1993
7 /10
72%
Režija: Bille August
Igrajo
Maria Conchita Alonso
António Assunção
Julie Balloo
Frank Baker
Antonio Banderas
In še: João Cabral, Carlos César, Sarita Choudhury, Rogério Claro, Edith Clement
Prikaži več
Veleposestnik, njegova jasnovidna žena in njuna družina se v filmski priredbi romana Isabel Allende soočajo s turbulentnimi leti v Južni Ameriki.

Družinska saga pripoveduje o strastni, neuklonljivi družini Trueba, katere začetnik je Esteban Trueba (Jeremy Irons). Z denarjem, ki ga je prislužil v rudniku zlata, kupi posestvo in se namerava poročiti z dekletom po imenu Rosa.

Ko dekle nenadoma umre, se Esteban umakne v samoto, na materinem pogrebu pa ugleda Claro (Meryl Streep), mlajšo sestro svoje pokojne izvoljenke. Clara ima nadnaravne lastnosti, ona je bila tista, ki je napovedala smrt v družini in od takrat sploh ni več govorila.

Po poroki Clara ponovno spregovori, rodi hči Bianco, posestvo se vse bolj razcveta in Esteban Trueba postaja vse bolj vpliven in bogat. Ko Bianca (Winona Ryder) odraste v čedno dekle, se nekega poletja zaljubi v Pedra (Antonio Banderas), delavca na očetovi farmi, to pa njemu ni po volji. Zgodba se zdaj šele zares zaplete, saj je Pedro revolucionar, ki ostale delavce spodbuja k uporu.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane