Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Hekerji

Hackers

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox Movies
Nedelja, 19. 9. 2021
06:45 - 08:55
 
Film • Akcija
130 min
Združene države Amerike, 1995
6 /10
68%
Režija: Iain Softley
Igrajo
Jonny Lee Miller
Angelina Jolie
Jesse Bradford
Matthew Lillard
Laurence Mason
In še: Renoly Santiago, Fisher Stevens, Alberta Watson, Darren Lee, Peter Y. Kim
Prikaži več
Ko hoče skupina mladih hekerjev preprečiti cyber zločin, se sooči z zlim kriminalcem.

Dade Murphy (Jonny Lee Miller) je že od mladih nog navdušen nad računalniki. Pri 11 letih je vdrl v računalniško mrežo največjih investicijskih in bančnih korporacij na Wall Streetu in skorajda povzročil zlom borze.

Za kazen ni smel uporabljati računalnika do svojega 18. rojstnega dneva, zdaj ko je polnoleten, pa se nemudoma spet poda v svet računalnikov. Dade spozna skupino hekerjev, med katerimi je tudi ostrojezična kiberigralka Kate (Angelina Jolie).

Dade in njegovi prijatelji ne želijo uničevati sistemov ali služiti denarja z računalniškim kriminalom, želijo le bolje spoznati sisteme, na katere naletijo, radi pa delajo tudi malce dobronamerne zmešnjave. Toda na svojih potovanjih po kiberprostoru odkrijejo Kugo, nekdanjega hekerja, ki je postal strokovnjak za varnost pri veliki multinacionalki.

Kuga ni naredil le nekaj nepredstavljivega za hekerje, torej prestopil na nasprotno stran, ampak se je tudi skrivaj povezal s skupino zločincev in zdaj denar z bančnih računov korporacij prenakazuje sebi in svoji ljubici. Kuga je tudi tako premeten, da pušča sledi, ki bi preiskovalce privedle do nekoga drugega, namreč Dada in njegovih prijateljev, hkrati pa ima tudi skrivnostno orožje, računalniški virus, ki bi v nekaj minutah uničil ves svetovni splet.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane