Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Harry Potter in svetinje smrti - 1. del

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO
Jutri, 24. 2. 2024
06:00 - 08:25
 
Film • Pustolovščina
145 min
Združene države Amerike, 2010
8 /10
85%
Režija: David Yates
Igrajo
Daniel Radcliffe
Emma Watson
Rupert Grint
Bill Nighy
Richard Griffiths
In še: Harry Melling, Julie Walters, Bonnie Wright, Ian Kelly, Michelle Fairley
Prikaži več
Harry, Ron in Hermiona iščejo koščke Mrlakensteinove duše, ki jih je skril na mračnih krajih po vsem svetu. Če jih ne uničijo, bo ostal nesmrten.

Prvi del se začne, ko se Harry, Ron in Hermione podajo na nevarno odpravo, da bi našli in uničili Skrižvne, skrivnost Mrlakensteinove nesmrtnosti. Čisto sami in brez napotkov profesorjev ali zaščite profesorja Dumbledora se morajo trije prijatelji bolj kot kdaj prej zanesti eden na drugega; toda temne sile med njimi jih lahko razdvojijo.

Medtem je čarovniški svet postal nevarno prizorišče za vse sovražnike Gospodarja teme. Vojna, ki so se je vsi dolgo bali, se je začela; Mrlakensteinovi Jedci smrti so se dokopali oblasti na Ministrstvu za čaranje in celo na Bradavičarki. Zdaj ustrahujejo in v ječo pahnejo vsakogar, ki jim nasprotuje. Tisto, kar še vedno iščejo, je za Mrlakensteina najbolj dragoceno: Harry Potter. Izbranec je postal preganjani in Jezdeci smrti ga morajo privesti pred Mrlakensteina.

Harryjevo edino upanje je, da najde Skrižvne, preden Mrlakenstein pride do njega. Med iskanjem sledi pa naleti na staro in skorajda pozabljeno zgodbo: na legendo o Svetinjah smrti. Če se izkaže, da je resnična, lahko podeli Mrlakensteinu vsemogočno moč, ki si jo tako želi. Harry se ne zaveda, da je bila njegova prihodnost že davno določena – tistega usodnega dne, ko je postal "fant, ki je preživel". Zdaj se bliskovito približuje poslednji nalogi, na katero se je pripravljal od dne, ko je prvič stopil na Bradavičarko: spopadu z Mrlakensteinom.

Na sporedu:
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane