Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Harry Potter in Feniksov red

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 3
Jutri, 18. 1. 2022
13:35 - 15:55
 
Film • Domišljijski
140 min
Združene države Amerike, 2007
8 /10
81%
Režija: David Yates
Igrajo
Daniel Radcliffe
Harry Melling
Jason Boyd
Richard Macklin
Kathryn Hunter
In še: Miles Jupp, Fiona Shaw, Richard Griffiths, Jessica Hynes, Adrian Rawlins
Prikaži več
Harry Potter in ravnatelj Dumbledore se znajdeta v nemilosti pri čarovniških oblasteh, saj jima ne verjamejo, da se je Mrlakenstein vrnil.

Poletje je minilo, odkar se je Harry srečal s temnim gospodom in čarovniška skupnost ne verjame, da se bo Mrlakenstein vrnil. Minister za čaranje je prepričan, da ravnatelj Dumbledore laže. Nova obramba proti temni umetnosti je ustanovljena. Vsa čarovniška skupnost je ogrožena, zato postane prihodnost čaranja odvisna od Harryja Potterja in Feniksovega reda.

Ko nova profesorica Kalavara Temyna (Imelda Staunton) odobri šolo obrambnega čaranja, so mladi čarovniki popolnoma nepripravljeni, da bi se branili proti temnim silam, ki grozijo njim in celotni čarovniški skupnosti, zato Hermiona (Emma Watson) in Ron (Rupert Grint) prepričata Harryja (Daniel Radcliff), da ukrepa. Harry se skrivaj sestane z majhno skupino učencev, ki si pravijo Mrlakensteinova vojska. Harry jih nauči, kako se bojevati proti temnim silam, pomaga pa mu skrivnostni Feniksov red. Pred pogumnimi mladimi čarovniki je velika bitka.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane