Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Harry Potter in dvorana skrivnosti

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 3
Sreda, 4. 10. 2023
11:05 - 13:45
 
Film • Domišljijski
160 min
Združene države Amerike, 2002
7 /10
Brez ocene
Režija: Chris Columbus
Igrajo
Daniel Radcliffe
Rupert Grint
Emma Watson
Richard Griffiths
Fiona Shaw
In še: Harry Melling, Toby Jones, Jim Norton, Veronica Clifford, James Phelps
Prikaži več
Harry, Ron in Hermiona, ki obiskujejo že drugi letnik čarovniške akademije, se morajo spopasti s skrivnostno temno silo, ki ustrahuje šolo.

Po nesrečnem poletju pri Dursleyjevih, z njegovo grozljivo teto in nadležnim stricem, Harryju nekaj nenavadnega onemogoči vkrcanje na šolski vlak za Bradavičarko, akademijo za čarovnike in čarovnice, kjer naj bi začel novo šolsko leto. Zdaj mu za prevoz ostane na voljo le še čarobni leteči avtomobil, ki ga je očetu izmaknil Ron, vendar vozilo na šolskem travniku trešči v dragoceno in zlovoljno vrbo mesarico. A to je šele začetek težav, ki Harryja čakajo v začaranih sobanah in učilnicah Bradavičarke.

Zlovešče in zlonamerne sile šepetajo iz zidov in sliši jih samo on, njegov zapriseženi nasprotnik Dreco Malfoy pa se je očitno z vsemi silami spravil nanj. Kmalu se začnejo na šoli dogajati grozljive stvari in Harry ni edini, ki se boji za življenje. Skrivnostni bleščeči napis, ki se pojavi na eni izmed sten, sporoča: "Dvorana skrivnosti je odprta. Sovražniki prestolonaslednika, pazite se." Kaj natanko pomeni to srhljivo opozorilo?

Harry, Hermiona in Ron bodo storili vse, kar morejo, in tvegali bodo celo lastna življenja, da bi razrešili 50 let staro, najverjetneje smrtonosno uganko.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane