Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Gospod Schmidt

About Schmidt

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox
Ponedeljek, 21. 8. 2023
12:40 - 14:55
 
Film • Drama
135 min
Združene države Amerike, 2002
7 /10
74%
Režija: Alexander Payne
Igrajo
Jack Nicholson
Kathy Bates
Hope Davis
Dermot Mulroney
June Squibb
In še: Howard Hesseman, Harry Groener, Connie Ray, Len Cariou, Mark Venhuizen
Prikaži več
Warren Schmidt se znajde na življenjskem razpotju.

Gospoda Schmidta prizadeneta upokojitev in smrt žene Helen, s katero sta bila poročena 42 let, povrhu vsega pa njegova edina hči Jeannie načrtuje poroko z idiotom. Warren si obupno prizadeva najti nov smisel življenja, zato se z avtodomom odpelje v Nebrasko in začne odkrivati svoje korenine. Toda njegova končna postaja je Denver, kjer bo v zakon skočila njegova odtujena hčerka.

Warren se želi zbližati z njo, zato ji pomaga pri pripravah na poroko. Žal pa Warren ne prenese svojega bodočega zeta Randalla, ki se preživlja kot prodajalec vodnih postelj. Da ne omenjamo, kako mu gresta na živce Randallova starša! Zato je Warren kar naenkrat prepričan, da je njegov smisel življenja v tem, da prepreči hčerino poroko.

Medtem se v njegovem življenju nepričakovano pojavi prijatelj, s katerim začne deliti svoja opažanja in dogodke. Gre za osirotelega dečka iz Tanzanije, ki mu Warren vsak mesec pošlje pismo in nekaj denarja. Prav skozi ta pisma se Warren prvič poglobi v svojo preteklost in prihodnost.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane